5 napos rejuvenációs elvonulás

Kimerültnek, fáradtnak érzed magad? Szeretnéd, ha ragyogó bőröd, hajad és körmeid lennének? Szeretnél feltöltődni, visszaszerezni elveszett energiáidat és szeretnéd, ha fiatalabbnak néznél ki vagy teljesen jól érzed magad és csak ezt szeretnéd megtartani?

A megfiatalodás titkos művészete (vagy rejuvenációs terápia) egy a tibeti gyógyászati tantrákban leírt nagyon fontos módszer, különösen azok számára, akik meg szeretnék őrizni aktivitásukat, erősíteni energiáikat, fiatalok szeretnének maradni és erőteljes test/tudatra vágynak. A terápia a kímélő, de erőteljes méregtelenítő módszereken túl, különleges összetevők keverékéből készült pirulákat alkalmaz. Ez az ősi módszer növeli a test erejét, javítja az érzékszervek és az általános szervek funkcióját és a csülen pirulákkal javítja az életminőséget, növelheti az élethosszt. Gyere és próbáld ki velünk a megfiatalodás évezredes művészetét!

További részletekért és helyfoglalásért lépj velünk kapcsolatba.

Fiatalodjunk együtt!

Időpontok

A 2017-es elvonulások feltöltése hamarosan.

5 napos rejuvenációs (fiatalító) elvonulás programja

Az 5 napos rejuvenációs (fiatalító) elvonulásaink kedd estétől vasárnap kora estig tartanak és mindegyik elvonulás közel hasonló programterv szerint fut. Az elvonulás első felében tisztítjuk, méregtelenítjük a szervezetet, a második felében pedig a testet, energiarendszert regeneráló, energetizáló, fiatalító módszereket alkalmazunk. Az ételek speciálisan úgy lettek összeállítva, hogy először a tisztítás, majd a hasznos tápanyagokkal való feltöltés érvényesüljön általuk. A trul-khor gyakorlatok harmonizálják az energiarendszert és erősen támogatják a test tisztulási folyamatait, melyek által a tudat egy kiegyensúlyozott, örömteli állapotba kerül.

Az öt napos elvonulás segít önmagad megismerésében. Ezen kívül nyugodt, könnyed módon támogat, ha tovább szeretnél lépni és részt venni egy 5 napos tisztító-méregtelenítő vagy egy 7 napos rejuvenációs elvonuláson.

Napi programterv

0. nap:

Az elvonulás 18 órakor veszi kezdetét könnyű vacsorával, ismerkedéssel, majd egy a tudatot lenyugtató meditációval, ami segíti a békés, pihentető alvást, hogy másnap frissen ébredve elkezdhessük a program első – méregtelenítő – szakaszát.

1. nap:

Az elvonulás első napján böjtöt tartunk, ahol a tényleges siker érdekében a fizikumunk adta lehetőségekhez mérten a délelőtt folyamán forralt, meleg víz fogyasztása javasolt. Amennyiben valaki nehezen tűri az étkezés megvonását, úgy fogyaszthat vízzel kevert gyümölcs- illetve zöldséglevet.

2. nap:

A reggeli meditáció után egy gyógynövényalapú méregtelenítő teával kezdünk, és speciális jógagyakorlatokat végzünk.

A méregtelenítő keverőkből a nap folyamán 1-5 liter között javasolt fogyasztani. Az étkezés ezen a napon tisztán növényi eredetű ételekből áll. Évszaktól függően meleg, kényelmes ruhában pihennünk, és a nap folyamán többször mozgógyakorlatokat végzünk.

3. nap:

A program időrendje az előző napival egyező. Ezen a napon vértisztító teát fogyasztunk, képességeinktől függően 1-3 liter között. Nyáron kényelmes, könnyű ruházatot viselünk, hűvös időben viszont fontos a meleg öltözet. A nap folyamán időnként mozgógyakorlatokat végzünk. Az esti étkezés előtti meditáció alatt egy gyógynövényekből és egyéb összetevőkből készült speciális pirulát veszünk be a test regenerációja, a szervek, szövetek erőteljes fiatalítása érdekében.

4. nap:

A menetrend itt is hasonló az előző napihoz, de itt már erősítő-regeneráló teát fogyasztunk, lehetőleg napi 1-3 liter között. Az öltözetre vonatkozó tanács ugyanaz. A 4. napon minden étkezést megelőző meditáció alatt bevesszük a speciális csülen pirulát.

5. nap:

Az időrend megegyezik az előző napival. Ezen a napon is erősítő teát fogyasztunk és az öltözésre vonatkozó javaslat is egyezik az előzőekkel. Az esti csülen-gyakorlat után zárjuk az elvonulást.

Csülen – Az Esszencia bevétele

A csülen egy tibeti kifejezés, jelentése az ‘esszencia bevétele’ és a raszajanának nevezett, a rejuvenáció ősi, indiai hagyományával áll kapcsolatban.

A csülen a tibeti gyógyászatban olyan, mint egy nagy erejű szupervitamin és a legmélyebb szinten tölti újra energiával az egész testet, egészségesen tart és növeli az élethosszt. Emellett világosságot teremt a tudatban, növeli a fizikai erőt, használatával csökken az alvásigény, a túlzott étvágy, általa mélyül a meditáció és növekszik a spirituális gyakorlás ereje.

A hagyományos kínai gyógyászatban találjuk az ‘ősi’ vagy ‘születés előtti’ jing kifejezést. Ez az az energia, amit szüleinktől kapunk, és amit a vese területén raktározunk. Ez folyamatosan csökken az életünk során és nem lehet erősíteni, legjobb esetben is csak vigyázni lehet rá és a csökkenést lassítani. A csülen ezt az energiát célozza meg, képes hatni rá és az alapoktól újraépíteni.

A csülen az egész lényed képes fiatalabbá varázsolni.

Mit várhatsz egy 5 napos rejuvenációs elvonulás után?

Egy 5 napos fiatalító elvonulás olyan komplex programot tartalmaz, melyben az egyes részek egymásra épülve, egymást támogatva a teljes rendszerünket egy kiegyensúlyozott, felfrissült, energiával telített állapotban hozzák. A terápia hatása akár azonnal is megmutatkozhat a testben és a tudatban egyaránt, melyek könnyedebbé válnak, telve pozitív érzésekkel. Az érzékszerveink tisztítása a testet könnyűvé és energiával telivé varázsolja. Nem érzünk erős késztetést az egészségtelen ételek, a húsevés, az alkoholfogyasztás, a túlzott kávézás, a dohányzás iránt. A rossz légzés és a test illata megváltozik. A három nedv egyensúlyba kerül, a máj, az epe és a vese energiája növekszik, a tudat kiegyensúlyozottá válik, a mérgek kiürülnek, a bőrbetegségek gyógyulásnak indulnak, a teljes emésztőrendszer működése összhangba kerül.

Trul-khor

A fiatalító elvonulás fontos részét képezik azok a gyakorlatok, melyek a mozgáson, légzésen, vizualizáción keresztül képesek az energiarendszerünkre hatni és amellett, hogy felfrissítik és erősítik a fizikai testet, növelik és stabilizálják az életenergiát és védőenergiát. A gyakorlatok egymás épülve, egymást támogatva fejtik ki legerősebben hatásukat. A reggeli légző és mozgógyakorlatok felfrissítik a testet, tisztítják a tüdőt, növelik a légző kapacitást. Általuk jobban ki tudjuk üríteni a tüdőből a pangó levegőt. A meditáció lenyugtatja a tudatot, ennek eredményeként könnyebben el tudjuk viselni a tisztítás során a mérgek felszabadulásával járó esetleges kellemetlenségeket.

Ételek

Az elvonulás alatt fogyasztott ételek teljesen növényi alapúak és úgy kerültek összeállításra, hogy azok a legteljesebb mértékben támogassák a szervezet hatékony tisztulását, mindemellett nagyon ízletesek. Az elvonulásainkon minden étel tisztán növényi alapanyagokból készül, nem tartalmaz búzát és más gluténtartalmú összetevőt, tejet, cukrot és más mérgező vagy az egészséget nem támogató alapanyagot. Javaslat szerint az elvonulás előtt 5-7 nappal a lehetőségekhez képest kerüld az állati eredetű termékek, koffein, búzaliszt, tej és fehér cukor fogyasztását, hogy ne szenvedj különösen a koffein elvonása miatt.

Ezek helyett inkább lúgosító ételeket fogyasztunk, mint a pillangósok, glutént nem tartalmazó gabonák, nyers ételek, zöldség és gyümölcslevek. A menü kreatív, ötletes és ízletes. A táplálkozás – mely életünk nagyon fontos része – különös jelentőséggel bír az egészségünk szempontjából. Az időben felismert testi kibillentségek nagy részét – mielőtt azok betegségként megnyilvánulnának – meg lehetne szűntetni csupán a táplálkozás megváltoztatásával, mielőtt betegségként megnyilvánulnának. Örömünkre szolgálna, ha az ételeink megihletnének téged és otthon is elkészítenéd.

Kezelések

Az elvonulás részét képezi a tibeti gyógyászat szerinti alkat meghatározása és az annak megfelelő táplálkozási tanácsadás. Különleges módszereket tanulunk az energiacsatornák megtisztítására, az energiaáramlás erősítésére, harmonizálására, fájdalomcsillapításra és a tudatunk lenyugtatására. Különböző elvonulásokon más-más módszerek kerülnek ismertetésre, melyek sajátságosan az adott elvonulás fajtájához vannak összeállítva.

Fél óra kezelés az elvonulás részét képezi, melyet az elvonulást vezető terapeuták végeznek. Igény esetén lehetőség van ettől hosszabb privát kezelésre.

Programok

Workshopok

Ezeken az elvonulásokon különböző témákban tartunk előadásokat – workshopokat – melyek tudásanyagát magadévá téve a lehetőségekhez mérten be tudod azt építeni a napi elfoglaltságaid közé. Példák:

Szervezett séták

A szervezett séták az elvonulás részét képezik és fajtái az elvonulás helyétől függenek. Hegyes vidéken inkább túrának nevezhetjük, mint sétának. Elvonulásainkat mindig szép, nyugodt környezetben tartjuk a közelben érdekes, felfedezésre váró helyekkel, melyeket szervezéstől függetlenül is meg lehet látogatni, ha valaki szeretné, aki pedig inkább pihenésre vágyik, arra az elvonuló hely tökéletes alkalmas.

Helyszínek

Az elvonulás helyszíneit nagy körültekintéssel választjuk ki, hogy alapvetően nyugodt hétvégét tudjunk biztosítani. Minden helyszínünk városon kívül helyezkedik el – jellemzően vidéki helyszínek nem túl messze a fővárostól – gyönyörű tájjal és békés környezettel.

Árak

Az 5 napos rejuvenációs (fiatalító) elvonulás ára teljes ellátássál, csülenekkel: 81.000.-

Előregisztráció esetén – az adott elvonulás kezdete előtt 1 hónappal – 15 % kedvezményt biztosítunk!

Jelentkezés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Hírlevél