Életmódtanácsadás

Egészségünk alapja testünk, a bennünk áramló energiák és tudatunk hármasának harmonikus, kiegyensúlyozott állapota. Ez az egyensúly figyelmes életvitellel hosszútávon megtartható. Fontos a természettel, annak változásaival való harmónia, a friss levegő, a jó – leginkább természetes – fény és az évszakok változásaihoz való alkalmazkodás. Nagyon fontos a rendszeres – fizikai és fiziológiás alkatunknak megfelelő – mozgás. Lényeges a tudat békés állapotának megteremtése, melynek eredményeként stressztűrő képességünk nagyban növekszik, ami különösen fontos ebben a túlhajszolt, az ingerküszöböt a végletekig kitoló világban. Ezért egyre elkerülhetetlenebb, hogy ha testileg és tudatilag is egészségesek szeretnénk maradni időt kell szánnunk olyan tevékenységekre is, mint a meditáció, légző-gyakorlatok és a testet, tudatot egyensúlyba hozó jóga, melyek orvosolják, de legalábbis csökkentik a fizikai és mentális stresszt, ami a betegségek egyik fő okozója.

Az életmódtanácsadás működési területe első sorban a helyes, alkatunknak megfelelő táplálkozás, a mozgás és az önmagunkhoz és a külső környezethez való viszonyulásunk, melyek egységbe rendezése közvetve hatással lesz az élet minden területére.

A tanácsadás során egyénre szabott programot állítunk össze a potenciális kockázatokat mérlegelve, az egyén lehetőségeit maximálisan figyelembe véve és kihasználva annak érdekében, hogy egy harmonikus, a mindennapi életbe beolvadó, nem erőltetett, egészséges életmód lehetőségét teremtsük meg. Ez kiterjed a fizikai testet kiegyensúlyozó táplálkozásra, mozgásra, az energiarendszert harmonizáló légzésre és tudat nyugodt, békés állapotát megteremtő mentális tréningre.

A program lényeges eleme a rögzült, egészséget nem támogató – táplálkozási, és életmódbeli – szokások, gondolati sémák megváltoztatása, fizikai és fiziológiás alkatunknak megfelelő táplálkozás és mozgásformák kialakítása.

Ez a fajta terápia gyakorlatilag az összes krónikus betegség esetén jó eredménnyel alkalmazható.

Ilyenek például:

  • allergiák
  • anyagcsere betegségek
  • autoimmun, immunbetegségek
  • daganatos betegségek
  • húgyúti betegségek
  • krónikus betegségek
  • légúti betegségek
  • mozgásszervi betegségek
  • szív, érrendszeri betegségek.

Az életmódváltás adott lépéseit számos, egymást hatékonyan kiegészítő és támogató eszközzel segítjük. Ezek többek között a tibeti gyógyászat terápiás módszerei, mint a ku-nye masszázs, moxa, köpöly és botterápia, a lungkhor információs- és energiakezelés, a növények rezgését használó virágterápia.

A közös munka során folyamatosan vizsgáljuk a kitűzött célok megvalósulásának tempóját, a fokozatosság elvét megtartva haladunk lépésről-lépésre a választott úton.