Elvonulások

Egészségünk alapja testünk, a bennünk áramló energiák és tudatunk hármasának harmonikus, kiegyensúlyozott állapota. Ez az egyensúly figyelmes életvitellel hosszútávon megtartható. Fontos a természettel, annak változásaival való harmónia, a friss levegő, a jó – leginkább természetes – fény és a szélsőséges időjárási viszonyok és hőmérséklet kerülése. Szükséges, hogy időt szánjunk olyan tevékenységekre is, mint a meditáció, légző-gyakorlatok és a testet egyensúlyba hozó jóga, melyek orvosolják vagy legalább csökkentik a fizikai és mentális stresszt, ami a betegségek egyik fő oka.

A helyes életmódról bővebben itt:

A Lungkhor Institute elvonulásainak célja, hogy megismerjünk, majd az elvonulás után természetesen kövessünk egy egészséges, harmonikus – az alkatunknak megfelelő – életmódot.

Tisztító-méregtelenítő elvonulások

A tibeti tisztító terápiát általában elvonulások előtt végezték, de bármikor végrehajtható, amikor az ember szükségét érzi. A terápia eltávolítja a méreganyagokat, kiegyensúlyozza az energiazavarokat, melyek a mérgezés, dohányzás, alkohol és egészségtelen ételek, italok által jöttek létre. A gyakorlat, ami a tibeti gyógyászatból ered, erőteljes hatású, de a kivezetési folyamat tekintetében gyengéd és finom lefolyású. A terápia részét képezik olyan jógagyakorlatok is, melyek segítenek a méregtelenítésben és felszabadítják a test/tudatot a negatív hatások alól. Segít a tudat megtisztításában, összeszedettebbé és kiterjedtebbé teszi a meditációt és növeli a tudatosságot. A gyakorlat használható előkészítőül spirituális gyakorlatokhoz, elvonulásokhoz, különösen a rejuvenációs módszerek előtt.

Méregtelenítő elvonulások

Rejuvenációs (fiatalító) elvonulások

Fiatalító elvonulások

A megfiatalodás titkos művészete ( vagy rejuvenációs terápia) egy a tibeti gyógyászati tantrákban leírt nagyon fontos módszer, különösen azok számára, akik meg szeretnék őrizni aktivitásukat, erősíteni energiáikat, fiatalok szeretnének maradni és erőteljes test/tudatra vágynak.

A gyakorlatot a buddhista ösvényen a Gyógyító Buddha vagy Hosszú Élet istenségek elvonulásával együtt végzik, vagy teljesen különálló módszerként alkalmazzák, amit megelőz a test/tudat tisztítása.

A teljes gyakorlat tisztító-méregtelenítő terápiával kezdődik, ami segít eltávolítani a méreganyagokat és gyógyítja az energiazavarokat, melyeket a mérgezés, dohányzás, alkohol, egészségtelen étel és ital okozott. A tisztító-gyakorlat, ami a tibeti gyógyászatból ered, erőteljes, de mégis gyengéd és finom. A terápia részét képezik olyan jógagyakorlatok is, melyek segítenek a méregtelenítésben és felszabadítják a test/tudatot a negatív hatások súlyától. Segít a tudat megtisztításában, javítja a meditációt és növeli a tudatosságot.

A rejuvenációs (fiatalító) terápia (vagy a megfiatalodás titkos művészete) a kímélő, de erőteljes méregtelenítő módszereken túl, különleges összetevők keverékéből készült pirulákat alkalmaz. Ez az ősi módszer növeli a test erejét, javítja az érzékszervek és az általános szervek funkcióját és a csülen pirulákkal javítja az életminőséget, növelheti az élethosszt.

A gyakorlat használható előkészítő tisztításra szellemi gyakorlatokhoz, különösen a hosszú élet gyakorlatok előtt.

Harcművészeti és meditációs elvonulások

Anyagi létezésünk alapja egy fizikai test, melyet eszközként használunk mind külső, mind belső fejlődésünk érdekében. Bár harcművészet lévén ez a fejlődés alapszinten testi konfliktusokon keresztül valósul meg, a Drala Gar célja nem az, hogy megküzdjünk egy általunk megélt külső ellenséggel és legyőzzük őt, hanem hogy legyőzzük először a belső ellenségeinket, melyek számtalan formában nyilvánulnak meg, mint saját agresszív hajlamunk, frusztrációnk, zavaró érzelmeink.

Ez létrehozza a külső és belső természet egységét, ahol békében vagyunk önmagunkkal és a környezetünkkel.

Végső célunk pedig létezésünk teljességének tapasztalása.

Harcművészeti elvonulások