Drala Gar harcművészeti és meditációs elvonulások

A Drala Gar tibeti szellemi hagyományt követő harcművészeti rendszer.

Filozófiai alapja az elemi energiákhoz kapcsolódó tanításokra épül, miszerint a világ öt elemből – föld, víz, tűz, levegő, tér – nyilvánul meg.

Az ősi tibeti hagyományban az elemi energiákat aktív minőségeknek írták le, melyek mozgása megmutatkozik a világ folytonos változásában. Ezen energiákat állatok szimbolizálják – sorban hóoroszlán, sárkány, tűzmadár, tigris, a Drala Gar őket a Négy Hatalmasság névvel illeti -, melyek a mozgó, áramló, élő energiát jelenítik meg. Az állatok természetes élettere az általuk képviselt elem megnyilvánulása.

Anyagi létezésünk alapja egy fizikai test, melyet eszközként használunk mind külső, mind belső fejlődésünk érdekében. Bár harcművészet lévén ez a fejlődés alapszinten testi konfliktusokon keresztül valósul meg, a Drala Gar célja nem az, hogy megküzdjünk egy általunk megélt külső ellenséggel és legyőzzük őt, hanem hogy legyőzzük először a belső ellenségeinket, melyek számtalan formában nyilvánulnak meg, mint saját agresszív hajlamunk, frusztrációnk, zavaró érzelmeink. Ez létrehozza a külső és belső természet egységét, ahol békében vagyunk önmagunkkal és a környezetünkkel. Végső célunk pedig valódi állapotunk, a Nagy Teljesség tapasztalása.

Tehát a rendszer célja a fokozatos ösvény bejárásával hármas:

  • külső szinten a mozdulatok, technikák elsajátításával és magas szintre fejlesztésével a harc művészi szintre emelése,
  • belső szinten az elemi energiák megismerése, majd azok uralása,
  • titkos szinten pedig a tudat valódi természetének felismerése és az abban való időzés.

Gyakorolj fáradhatatlanul a legnagyobb ellenség legyőzéséért, hogy megtaláld a legnagyobb mestert!

Időpont

Az események pontos időpontjáról az Eseménynaptár alatt tudsz informálódni.

Az elvonulások programja

Az elvonulások programját az elvonulás hossza, az évszakok, a gyakorlók tudásszintje és felkészültsége szabja meg.

A nap speciális légző- és – leginkább – álló tibeti – úgynevezett ‘mágikus kerék’ – mozgógyakorlatokkal indul. A napközbeni gyakorlások gerincét harci gyakorlások teszik ki, este pedig lazább, ülő mozgógyakorlatokkal és meditációval zárjuk a napot.

A ‘mágikus kerék’ gyakorlatok harmonizálják az energiarendszert és erősen támogatják a test tisztulási folyamatait, melyek által a tudat egy kiegyensúlyozott, örömteli állapotba kerül.

Ételek

A Drala Gar elvonulások alatt fogyasztott ételek a helyszín és az elvonulás jellege szerint változnak.

Helyszínek

Az elvonulás helyszíneit az évszaknak és a gyakorlás jellegének megfelelően választjuk ki, melyek jellemzően vidéken, városon kívül találhatóak.