Drala Gar

A Drala Gar tibeti szellemi hagyományt követő harcművészeti rendszer.

Filozófiai alapja az elemi energiákhoz kapcsolódó tanításokra épül. Az ősi tibeti hagyományban ezeket az energiákat aktív minőségeknek írták le, melyek mozgása megmutatkozik a világ folytonos változásában. Ezen energiákat nemes állatok szimbolizálják, melyek a mozgó, áramló, élő energiát jelenítik meg. Az állatok természetes élettere az általuk képviselt elem megnyilvánulása.

Gyakorolj fáradhatatlanul a legnagyobb ellenség legyőzéséért, hogy megtaláld a legnagyobb mestert!

Főzőtanfolyam a Tibeti Gyógyászat elvei szerint

Szinte mindenki ismeri a Hippokratésznek tulajdonított mondást – miszerint – ‘a halál a belekben lakozik’.

A tibeti gyógyászat a terápiát négy részben határozza meg, melyek közül az első az alkatunknak megfelelő táplálkozás, ami önmagában egy komplex tudomány.

A főzőtanfolyam célja, hogy a résztvevők bepillantást nyerjenek ebbe a különleges tudásba, megismerve saját alkatukat, majd a számukra leginkább megfelelő alapanyagokat, élelmiszereket. Információt szereznek, hogy melyek azok a nyersanyagok, élelmiszerek, amit el kellene kerülniük vagy legalábbis ritkábban fogyasztani.

Lefektetjük az alapjait annak, amire építve egy egészséges, az alkatuknak megfelelő táplálkozási szokást tudnak kialakítani, mellyel számtalan zavar és kibillentség megelőzhetővé válik.

Felismerjük, hogy amennyiben a ‘halál a belekben lakozik’, úgy az egészség forrása is ott található.