Allergiakezelés

Az allergia kezelésére több lehetőség is rendelkezésünkre áll, természetes gyógymódokkal pedig sikerrel gyógyíthatóak a tünetegyüttesek.
Az allergiás személynek az életminősége erősen megváltozik. Lecsökken az alvás mennyisége, ami a kevésbé szabad légzés eredményeként felületessé válik, így nem lesz pihentető. Az allergiás ingerlékenyebb lesz, mivel a fizikai teherbíró képesség mellett a pszichikai erő is lecsökken.
A tünetei többek között a tüsszögés, orr- és szemviszketés, kaparó, viszkető érzés a torokban, orrdugulás, híg, folyós orrváladékozás, köhögés, fulladás, sípoló légzés, viszkető, kiütéses bőr, bélrendszeri panaszok.
Allergiás szénanátha esetén lehetőség van a fennálló tünetek jelentős csökkentésére, akár azok teljes megszüntetésére is.
A fülakupunktúrával nagyon hatékonyan tudjuk támogatni szervezetünket mind a már fennálló, mind a hajlamosító tényezők jelenléte esetén a később valószínűsíthetően megjelenő allergiás (szénanáthás) tünetek drasztikus csökkentésében vagy akár a teljes tünetmentesség elérésében.
Mellékhatások nélkül segít csökkenteni a szénanátha tüneteit, aktivizálja az immunrendszert, növeli a szerotonin-szintet a szervezetben.
Fennálló allergia esetén, a tünetek erősségétől függően a kezelések nagyobb szünet közbeiktatása nélkül, két-három naponta történnek a probléma megfelelő mértékű megoldásáig.

A tünetek jelentős enyhüléséhez általában 10-12 kezelés javasolt, majd havi egy-két emlékeztető szúrás az allergiaszezon idejéig. Amennyiben valaki az allergiaszezon előtt kezdi el a kezeléseket, úgy a teljes szezon alatt tünetmentes lehet.
Gyerekeknél, “tűfóbiás” felnőtteknél lehetőség van az akupunktúrás tűk helyett a kezelendő pontokat melegítéses módszerrel (moxa) és/vagy a pontokra felragasztott mágnesgolyókkal vagy magokkal kezelni.

A tibeti moxa (melegítéses módszer) terápia rendkívül jól alkalmazható és különösen hatásos az allergiakezelésben is.
A mágnesgolyók hatékonysága nem sokban marad el a tűvel végzett-től és garantáltan fájdalommentes.
Ezekkel a módszerekkel az energetikai egyensúlyt állítjuk helyre, melyeket megfelelő táplálkozással, életmóddal, és a tibeti gyógyászat elvei szerint készült gyógynövény-alapú szerekkel támogatunk.

Az allergia kezelési ideje hagyományos akupunktúrás módszerrel és moxával kb. 40 perc.
A felragasztott magok 2-3 napig maradnak a fülön, majd a következő kezeléskor új magok kerülnek fel.